I luften på Kristi luftsfartsdag..

I luften på Kristi luftsfartsdag..

Så er vi igang igen. Årets første konkurrenceflyvning er fløjet, og alt klappede. God forberedelse og en højt niveau af erfaring gør at vi kom godt fra start.

De lange lyse aftener gør at også aften briefingerne ligger sent. kl 18:30, og der var de 30 piloter klar i briefing teltet, til at høre hvad aftens flyvning ville stå på. Vinden blæste stadig, og i stød, men den skulle ligge sig hen under aftenen ifølge prognosen. Stævnelederen valgte at holde os samlet og for publikumsskyld også at starte os fra denne feriepark som vi bor på og stævnet har hovedkvarter.

Der var dog ikke meget plads på de tre græsområder der var udpeget som startsted. På hver lille område skulle ligge 10 balloner, så vi lå tæt.

Ved en fællesstart bliver starten givet ved at det grønne flag bliver hejst. Stævnelederen står midt i gruppen og har en flagstang og når det grønne flag hejses, så har man et givent antal minutter til at komme i luften, idag var det 30 minutter. Man må ikke fylde luft i, eller varme før det grønne flag er hejst. 

Der var tre task på tasksheetet, en Judge Declared Goal, en hezitation Waltz med to mål, og en Fly On.

Vi kunne se på vinden, at det kunne være svært at nå første mål, det gjalt om at komme hurtigt op til ca 2000 fod, for så at få den rigtige retning mod målet. Derfor blev det en kraftig stig ved starten, hvor Christoffer og Martin strøj der opad. på Jorden kæmpede Tomas, Niels og Sandra med at komme ud fra området og efter ballonen i følgebilen. Der er selvfølgelig mange mennesker i denne feriepark, så det var at køre langsomt indtil vi var ud på almindelig vej.

Det blev en køretur langs kanalen næsten eller vejen. og jo, her er kanaler alle vegne. på kryds og tværs, med små broer. og det gælder om at holde sig på asfaldveje, for deres jordveje er rene mudderveje efter al denne regn.

Se alle vores billeder fra første flyvning her :

 


Det grønne flag. Når det hejses så må vi lette med ballonen.

 

 

 

Den hele dags regn kan godt ses på vejene, der er mudret over alt.