Kristi Himmelfarts dag i Holland - pt uden flyvning

Kristi Himmelfarts dag i Holland - pt uden flyvning

Der var ingen kære mor, det regnede men vi var oppe kl 4 og til briefing kl 5. Briefingen blev dog hurtigt aflyst, og vi kunne vende tilbage til vores seng og et par timers søvn mere.

Ved briefingen blev loggeren udleveret. Det er en eletronisk måler, der logger hele flyvningen, og som bruges til at score nogle af målene. Hver ballon har en, den sætte på kurven, og så hver 2 sekund måler den ballonens position og højde. Disse oplysninger anvender dommerne til at se hvor tæt på man var på målene. Udover at den passivt logger flyvningen, har den også muligheder for indtastning og markering. Dvs. at vi ved visse tasktyper skal indtaste kordinater for det mål vi vælger, og når man så er tættest på målet skal man trykke på en knap. Herved markere man så "markerdrop", altså det punkt man bliver scoret til det den task. Også for dommer bestemte mål kan man anvende markerdrop knappen, hvis man er uden for den zone ( MMA Marker measuring area) som dommeren har sat at man skal fysisk kaste marken inden for. En MMA er typisk på 100 meter i radius, og inden for dette område skal den fysiske marker kastes. er man uden for nøjes man med at trykke på knappen. Fordelen er at man ikke skal tilbage og måle en marker op der ligger langt ude, og præcisionen i GPS målingen er fuldt ud tilfredsstillende til et resultat ude på over 100 meter. 

Så loggeren er vigtigt redskab i konkurrencer nu om dage, det hjælper med scoringen for dommerne, og letter også arbejdet for holdene, men at de ikke skal ud og bruge tid på at finde marker efter flyvningen.

Efter hver flyvning overdrages loggerne til dommerne, der tager SD kortet ud af den, og tager alt data ud. Så får man loggeren retur, og så skal den bare oplades så er den klar til næste flyvning.

Ved middagstid klarede det op og solen kigger engang imellem gennem skyerne. Men der er godt gang i vinden, så nu må vi se om den ligger sig nok til at vi kan flyve i aften. Næste briefing er kl 18:30.