Stævner

Vi flyver ikke kun hygge ture, og en af vores store passioner omkring ballon er at deltage i konkurrencer. Konkurrencer i varmluftballonsflyvning går ikke ud på at flyve højest eller hurtigst, men om at flyve mest præcis. Det kan sammenlignes med et orienteringsløb i 3 dimensioner. Man skal forsøge at komme tættest på forskellige mål.

 

Vi deltager hvert år i Danmarksmesterskabet i Ballonflyvning, og har flere gange vundet titlen som Danmarksmester, samt vundet sølv og bronze placeringer. Vi tager også ud i verden og dyster til de store internationale stævner til Europamesterskabet og Verdensmesterskabet. Det er en stor oplevelse og udfordring at konkurrere mod de 100 bedste piloter og hold i verden, og vores team har klaret det godt ved disse stævner de seneste 10 år, og vi er placeret som nummer 33 på verdensranglisten. 

 

Her kan du læse om vores stævner hjemme og ude i verden. Vi skriver blog fra hvert stævne, her kan du læse hvordan det går fra flyvning til flyvning og se resultater og billeder. 

DM 2018

Danmarks mesterskabet 2018. Der er endnu engang kamp om trofæet, når de danske ballonhold mødes for at flyve DM. I år er det vestjylland, syd for Hosterbro der ligger land og luft til kampen om titlen som Danmarks bedste ballonhold 2018.

DM 2017

Danske og Nordiske mesterskaber i Silkeborg

World Air Games 2015

World Air Games, luftsportens OL, i Dubai i december 2015. Og vi er det danske landshold i varmluftballon, og skal flyve mod de 60 andre ballonhold mellem alle skyskraberne.

NM/DM 2015

Danske og Nordiske mesterskaber afholdt i Örebro, Sverie.

NM/DM 2014

Nordiske og danske mesterskaber i ballonflyvning blev i 2015 afholdt ved Gjern ved Silkeborg. Det var det største nordiske stævne i mange år, men vejret var ikke med alle de samlede ballonfolk. Morgen efter morgen var vind og tåge imod os, men det blev til en enkelt flyvning, og ingen danmarksmester.

Dutch Balloon Trophy 2014

Holdet og den lille ballon er taget på tur til nord Holland for at deltage i Dutch Balloon Trophy. Det er mesterskaberne for Holland og Belgien, men også udenlandske hold deltager. 
Det blev et rigtig godt stævne, seks flyvninger, og 19 tasks, og det hele endte med at Philip Mundt fra Danmark vandt, og vi fik en flot 8 plads. 

EM 2013

EM 2013 blev afholdt i Polen, og vi var taget afsted for at forsvare vores top 10 fra seneste EM, og det lykkedes med en 9 plads. Det var et god stævne, ikke så meget søvn, og 5 flyvninger og 18 tasks, og en masse spændende historier som du kan læse om her. 

DM 2013

Danske mesterskaber i ballonflyvning blev afholdt i Gjern ved Silkeborg. 1 rød racer ballon, en pilot, en navigatør, en kører, en crewchief, en windereader crew og en observatør, mere skal der forhåbentligt ikke til for at vinde danmarks mesterskabet i ballon igen i år. Det blev til en flot sølv medajle efter tre hektiske flyvninger. 

VM 2012

Så er vi Over There. Et eventyr begynder for vi er til verdensmesterskabet og denne gang i Battle Creak i Michigan, USA. Et unik stævne på de store sletter, men godt ballon vejr og en masse flyvninger. Det er der kommet mange gode blogindlæg ud af, med alt fra flyvninger, store biler og store steaks. Læs med her

DM 2012

Vi blev danmarkmester for 3 gang i 2013. Et stævne med flyvninger over det sjællandske, med stævnecenter i Hvidovre. Hvor hver morgen inden solen stod op var vi på vej ud på startstedet, og herfra lettede vi og fløj flere udfordrende flyvninger, der endte med at guldmedaljen landede på vores ballonskuldre. 

Sider