Vi er flyvende til DM og ligger pt nr 1

Vi er flyvende til DM og ligger pt nr 1

Indtil videre har vejret været mere med ballonfolket end frygtet. Vi har kunne gennemføre fire flyvninger, og således har der været fløjet 13 task. Torsdag aften blev flyvningen aflyst pga regn, og det er fredag aften flyvningen også blevet.

 

Torsdag morgen:
En 3000 point kamp med tre task.  Vi skulle selv finde startsted, og mens solen stod op ti minutter i seks, og lidt tåge lettede fra dalene så lettede ballonen. Første mål var et Fly In på en stor sportsplads i Låsby, det blev til et godt gravity drop hen over det, 9 meter og det gav over 900 point. Herefter var det ned i lav højde og flyve videre mod vest mod en CRT, to mål der var åbne i hver deres tidsrum. Vi var inde over målet lige som tiden skiftede mellem dem, og kastede markeren på målet 5 sekunder efter at det åbnede. Det blev til 11 meter her, men de andre hold gjorde det bedre, så de 11 meter var kun 325 point værd. Det er et godt selvskab vi er i - konkurrencen er høj.
Den sidste task en Pilot Declared klarede vi endnu bedre, det blev et drop på 1,75 meter, og der scorede vi så de maksimale 1000 point.

 

Torsdag aften blev aflyst da regnen væltede ned.

 

Fredag morgen:
Da vi stod op fredag morgen så var vejret bedre end forventet, og stævnelederen vækkede os op med et fællesstartsted og fire task. Det var også fire task hvor der skulle bruges hovedet og lægges taktik. Den ene task var en Elbow, altså størst mulig vinkel.  Den anden var en Minimum Distance Double Drop. Derudover skulle vi flyve en 3D task, en klassisk pie, altså en lagkage i tre lag, hvor man skal flyve gennem lagene.
Efter en lidt kaotisk start, hvor vi manglede noget af vores udstyr, der var glemt, så kom vi i luften fra fælles startedet. Den dårlige start blev rystet af os, og det blev til en perfekt indflyvning på første mål, og et fantastisk kast på 0.97 meter. Wiiii. Under 1 meter, det er et fantastisk resultat, og det blev denne task bedste resultat og gav os 1000 point.
Der var god styrbarhed men den vind, der skulle udnyttes for at komme mellem de første mål og de næste forsvandt under flyvningen. Vi prioriterede at flyve på målet og så lægge vores Elbow til sidst, og det viste sig at være en korrekt strategi. Samtidig var vinden til elbowen rigtig god i det område, hvor vi fløj sidst, så vi kunne opnå en god vinkel. Vi endte med at score bedste resultat på både HZW, Minimum Distance Double Drop og Elbowen, og scorede maksimalt 1000 point på hver af de tasks. Vi har aldrig før lavet 3x1000 på en flyvning - fantastisk resultat.

Så her efter fire flyvninger og 13 tasks, så ligger vi nr 1 i den danske og i det nordisk resultat. Det er få point, der skiller os ad i toppen, så intet er sikret før end at stævnet er helt færdigt. Der er stadigvæk en mulig flyvning lørdag morgen.
Alle resultater kan ses her: http://www.debruijn.de/bscoring/pqvo/enb/results.htm