DM - 6. Flyvning - lavt hen over stok og sten

DM - 6. Flyvning - lavt hen over stok og sten

Det blev en morgen ligesom de forrige. Fællesstartsted nr 8, ved lufthavnen var udpeget til startsted for endnu en morgen flyvning. Det er også en fin svæveflyvebane at starte fra. Fordi den lille bil holder ved briefingen, så kører den store følgebil ud til startstedet så snart at vi ser tasksheetet. Derfra går kommunikationen via internette, skype bliver brugt til at skrive beskeder, og vores ballonprogram overfører data omkring placering og vindmålinger mellem computerne. Så når Martin og Chris sidder til briefingen får de øjeblikkelig data fra holdet ude på startstedet.

 

Les, stævneleder, havde ikke sove hele natten, og sagde som det første ved briefingen at han havde givet op, her refererede han til task udvælgelsen, hvor han bare havde valgt startstedet, og så var det en Pilot Declared, efterfulgt af to Fly On. Det vil sige at alle tre task var mål som piloterne selv skulle udvælge. Så det var dem og ikke stævnelederen der kom på arbejde denne morgen, men det var også helt okay for det udfordre piloterne. og det blev ikke lettere af at de to Fly On kun havde et scorings area på 50 meter, dvs kommer man ikke indenfor 50 m med markeren, så er der No Score. Det er nok valgt for at stramme grebet, og samtidig gøre det nemmere at score, da stævnet er ved at være slut, og de ikke har tid til at score GSP og logger opmålinger.

 

Der var god fart i højden med hastigheder på 25-40 km/h så snart man kom over 1000 fod, det afgjorde det for os, at vi ville lægge de tre mål i en retning hvor vi skulle flyve lavt hele vejen. Det gjorde vi så og det blev en succes. Første mål blev droppet på omkring 8 meter. Andet mål var lige ved en golfbanen og ved at flyve i trætopshøjde kom ballonen godt ind på målet, og med et pefekt swing i armen på christoffer da han skulle kaste markeren landede de på ca 5 meter. i lav højde fløj de videre og sidst marker. Så vi kom absolut indenfor de 50 meter på de sidste to mål. Så vi er glade, og håber bare på at forsætte det gode arbejde på en sidste flyvning i aften.

 

Og så så  Martin og CHristoffer vildsvin fra kurven lige inden de landede. Og følgeholdet nyder det smukke svenske landskab.

 

Vi har så travlt at der desværre ikke er tid til at tage ret mange billeder eller film. Ydeligere tabte vi vores gode kamera på førstedagen, så det er i stykker, og også derfor at kvaliteten af vores billeder er lavere end normalt. De bliver pt taget med iPhone.

 

Resultaterne bliver løbende publiceret på www.balloon2015.se