Tredje flyvning, en lang morgenflyvning

Tredje flyvning, en lang morgenflyvning

Efter en god første dag med to flyvninger, er DM nået til sin anden flyvedag, den startede kl 03 ved at vækkeurene ringede efter 3 timers søvn. Natten er kort.  Tilgengæld blev det en lang flyvning, hele to en halv time var ballonen i luften. Og ialt en flyvning med fem tasks. En JDG, 3D donut, JDG, FON og til sidst en JDG mere.

 

Vi kom godt fra start, og god indflyvning på første mål gjorde at det blev til et dejligt gravity markerdrop på omkring 7 meter. Herefter fulgt en 3D donut mellem 1500 fod og 5000 fod, vindene var gode til denne task også, så her bliver det tæt mellem ballonerne. Følgeholdet fulgte godt med, og var fremme på tredje mål og kunne meddele at målet lå lidt forskudt end hvad opgivet, og vi fik rette koordinatet til. Herefter kom ballonen dalende fra højden og fløj igen godt ind på målet. Samtidig var dette en marker som vi skulle declarerer på, og vi har lært af vores fejl, og denne gang var det med en rigtig permanent marker at vi skrev de nye koordinater. Tilgengæld var der ikke mange mål at vælge i mellem for der var svensk fyrskov over alt, en lille skovvej blev fundet, og målet valgt. Og efter en lang flyvetur i trætopshøjde hvor ballonen ikke kunne skimtes fra joden før end 30 meter før, da blev markeren kastet så snart vejen blev passeret og det blev til 13 meter.

Der var nu gået 2.15 time siden start og gasbeholdningen var ved at være godt i bund, derfor valgte vi at flyve lavt hen over skoven i retning mod sidste mål velvidende at vores landing ville blive tætteste distance til måelt, og dermed en contestlanding. Så på en lille skovvej fik vi landet.

 

Igen god flyvning og fra kurven fik Christoffer og Martin også set en elg med kalv fra skoven.